Afzeggingen Kirin Cup kunnen België duur te staan komen

Anthony Van der Planken
| 29 reacties
Afzeggingen Kirin Cup kunnen België duur te staan komen
Foto: © SC

De vele afzeggingen voor de Kirin Cup zouden België wel eens duur te staan kunnen komen. De resultaten in Japan kunnen immers mee de loting voor het EK 2012 bepalen.

De Rode Duivels namen dit weekend deel aan de Kirin Cup. Omdat veel gevestigde waarden forfait gaven voor het toernooi, moest interim-bondscoach Frank Vercauteren een veredeld B-elftal het veld opsturen. Anderlecht en Standard weigerden immers hun internationals vrij te geven.

De gelegenheidsselectie deed het met een 1-1-gelijkspel nog wel redelijk goed tegen Chili, maar tegen Japan ging ze genadeloos onderuit. De Rode Duivels kregen een 4-0 bolwassing. Dat zou België wel eens duur te staan kunnen komen. De resultaten van de Kirin Cup tellen immers mee voor de FIFA-ranking, en net dat klassement wordt straks gebruikt voor de indeling van de verschillende potten bij de loting voor de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2012. Wellicht zakt België nu nog wat verder weg op de FIFA-ranking, waardoor de loting alleen maar zwaarder kan worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties