Analyse Atlético wordt vierde, Betis laatste degradant

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Atlético wordt vierde, Betis laatste degradant
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Atlético Madrid heeft in de strijd om de vierde plaats en het laatste ticket voor de voorronde van de Champions League geen steek meer laten vallen op de slotspeeldag. Valencia en Villarreal moeten teverden zijn met een ticket voor de Europa League.

De strijd om Europa

Zaterdagavond werden de matchen afgewerkt met het oog op de Europese tickets.  Atlético Madrid had met het oog op de vierde plek zijn lot in eigen handen.  Tegen Almería sloten de colchoneros het seizoen met een overtuigende 3-0 zege af.  Naast het ticket voor de voorronde van de Champions League mocht Diego Forlán met zijn 32e treffer van het seizoen ook de titel van topschutter vieren.  

 

Door de winst van Atlético Madrid had het resultaat van de wedstrijd tussen Mallorca en Villarreal geen belang meer.  El Submarino Amarillo pakte in de afscheidswedstrijd van coach Pellegrini wel nog de zege, mede dankzij twee treffers van Llorente.  Het werd 2-3 voor de bezoekers. 

 

Valencia kon zich na een wisselvallig seizoen mits winst verzekeren van een ticket voor de Europa League. David Villa bezorgde zijn team met twee treffers een 2-0 overwinning tegen Athletic Bilbao. De zege van Valencia betekende ook dat Deportivo zijn Europese droom mocht vergeten. Tegen Barcelona namen de Galiciërs afscheid van het thuispubliek met een 1-1 gelijkspel. 

De degradatiestrijd

Nog spannender dan de strijd om Europa was de strijd om het behoud. Vijf teams liepen nog het risico op degradatie naar tweede klasse, waarvan er twee in een rechtstreeks duel tegenover elkaar stonden. Voor Osasuna zag het er na de openingstreffer van Real Madrid even slecht uit, maar Plasil zorgde voor een snelle gelijkmaker en met elf tegen tien en later tegen negen hield de ploeg uit Pamplona uiteindelijk nog de drie belangrijke punten thuis, goed voor de redding.

 

Gelijkaardig scenario in Gijón. Het reeds veroordeelde Recreativo kwam in de eerste helft op voorsprong, maar Barral en Luis Morán bezorgden Sporting met hun doelpunten na de pauze hun team een verlengd verblijf in de hoogste klasse.

 

Real Betis en Valladolid hadden in een rechtstreeks duel hun lot in eigen handen. De ploeg uit Sevilla moest winnen, Valladolid mocht niet verliezen. Het duel eindigde op een 1-1 gelijkspel en dat bleek onvoldoende voor de thuisploeg. Getafe, dat ook niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel op het veld van Racing, eindigt met een gelijk puntenaantal.  Dankzij meer bezoekende doelpunten in de onderlinge duels (twee gelijke spelen) redden de Madrilenen zich wel.
 

De eindeseizoensmatchen

 

Tot slot stonden ook nog enkele typische eindeseizoenswedstrijden op het programma, waarin alleen nog om de premies en de eer werd gevoetbald.  Numancia hoopte in schoonheid afscheid te nemen van de hoogste klasse, maar daar stak Sevilla met twee late treffers een stokje voor.  Espanyol sloot het seizoen af met een overtuigende 3-0 zege tegen Málaga en eindigt na een spectaculaire remonte nog net in de linkerkolom.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties