Edson Braafheid lijkt voor Bayern te kiezen

T. Coremans
| 10 reacties
Edson Braafheid lijkt voor Bayern te kiezen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

PSV Eindhoven en Ajax Amsterdam lijken de strijd om Edson Braafheid van FC Twente te hebben opgegeven. Een nieuwe kandidaat om de 26-jarige verdediger in te lijven heeft zich gemeld. Het gaat om de Duitse 'Rekordmeister' Bayern München.

Braafheid heeft al een persoonlijk akkoord bereikt met de Duitsers. FC Twente en Bayern München moeten het nog eens worden omtrent enkele details en de deal lijkt beklonken. Voor de Nederlander met Surinaamse afkomst komt de transfer naar een Europese topclub op het juiste moment. Na zijn jeugdopleiding bij FC Abcoude verkaste hij naar Utrecht. Na de overgang naar FC Twente ontpopte de verdediger zich helemaal. Hij schopte het zelfs tot international van Oranje. Braafheid behoort tot de beste verdedigers van Nederland.


De Duitsers nemen duidelijk geen genoegen met de eindklassering in de Bundesliga van afgelopen seizoen. Indien Braafheid naar München trekt wordt hij de zevende versterking van Bayern. Ook Ivica Olic (HSV), Mario Gomez (Vfb Stuttgart), Anatoli Tymoschuk (Zenit), Alexander Baumjohann (Gladbach), Daniël Pranjic (Heerenveen) en niet te vergeten Louis Van Gaal (AZ Alkmaar) kozen ervoor om volgend seizoen de kleuren van FC Bayern München te vertegenwoordigen.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties