NAC Breda legt zich neer bij zware straf

NAC Breda legt zich neer bij zware straf
Foto: © SC

NAC Breda heeft zich neergelegd bij de uitspraak van de beroepscommissie van de KNVB in verband met afgestoken fakkels in de bekerwedstrijd met FC Groningen. Ook al vindt de club de straf buiten proporties, verdere acties zijn zinloos.

Voor het afsteken van de fakkels moet NAC nu een wedstrijd zonder publiek spelen en moet de club een boete van 15.000 euro betalen. Dat deze overtreding zo’n hoge straf opleverde, heeft te maken met de strafkaart die NAC heeft opgebouwd.

Zo kreeg NAC een jaar geleden al een boete van 10.000 euro voor het afsteken van fakkels bij de bekerwedstrijd tegen Ajax. Ook stond er nog een voorwaardelijke wedstrijd zonder publiek wegens beledigende spreekkoren aan het adres van scheidsrechter Roelof Luinge te boek.

NAC ging tegen de beslissing in beroep, maar de beroepscommissie had geen oren naar de argumenten van de club en hield de straf staande. 

Dat betekent dat de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen, op zondag 9 augustus tegen Heracles, zonder publiek wordt gespeeld. NAC onderzoekt nu de mogelijkheden om het publiek tegemoet te komen voor het missen van deze wedstrijd. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties