FA verbiedt oefenduel tussen Utrecht en Newcastle

Jimmy Wouters
| 1 reacties
FA verbiedt oefenduel tussen Utrecht en Newcastle

De Engelse voetbalbond heeft Newcastle United verboden om op zondag 26 juli te oefenen tegen FC Utrecht. Bij de Nederlandse club zijn ze uitermate verbaasd.

Omdat in hetzelfde weekend Sunderland deelneemt aan het Amsterdam Tournament wordt gevreesd voor een confrontatie tussen de rivaliserende supportersgroepen van de Engelse clubs.
 
Nochtans hadden de club en de gemeente al de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo werden er onder meer geen kaarten verkocht aan de fans van Newcastle United. Desondanks besliste de FA toch om de oefenwedstrijd af te gelasten.

Dit verbod kwam er op nadrukkelijk advies van de gemeente Amsterdam. "Op 30 juni ontvingen wij zelfs een fax waarin de FA, na overleg te hebben gevoerd met de KNVB, toestemming verleende aan Newcastle af te reizen naar Utrecht. Daarna is de gemeente Amsterdam in actie gekomen om die vergunning door de FA te laten intrekken", aldus Utrecht-voorzitter Van Dop. "Volgens afspraak hebben wij geen kaarten verkocht aan fans van Newcastle.Terwijl de organisatie van het Amsterdam Tournament wel kaarten heeft verkocht aan Sunderland-supporters en dat nu als reden opvoert dat zij het niet meer terug kunnen draaien. Dat is erg krom. Wij houden hier dan ook een bijzonder vieze smaak aan over.”
(AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties