Feyenoord en Roda komen onder toezicht van KNVB

Jimmy Wouters
| 1 reacties
Feyenoord en Roda komen onder toezicht van KNVB
Foto: © SC

Het gaat financieel niet goed met Feyenoord en Roda JC. Beide clubs zijn door de licentiecommissie van de KNVB teruggezet in categorie 1.

Dit betekent onder meer dat de club bij de licentiecommissie van de voetbalbond een plan van aanpak moet indienen hoe ze op termijn weer financieel gezond kan worden.

Volgens algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord geeft de indeling in categorie 1 eens te meer aan dat de club nog een lange weg te gaan heeft eer ze zich weer financieel gezond mag noemen. Toch maken de Rotterdammers zich sterk dat er geen extra maatregelen genomen moeten worden.

"Het is bekend dat we nog een grote schuld uit het verleden weg moeten werken. Dat er door het sportieve rampjaar dat achter ons ligt nog extra schade is opgelopen", aldus Eric Gudde. "Een herstelplan, zoals op grond van de indeling in categorie 1 door de KNVB wordt geëist, is door Feyenoord maanden geleden al gemaakt."

Het is overigens niet de eerste keer dat Feyenoord vanwege de schuldpositie in Categorie 1 wordt geplaatst door de licentiecommissie van de KNVB. Ook in 2006 was dit het geval. Destijds ‘promoveerde’ de Stadionclub na iets meer dan een jaar weer naar Categorie 2. 

Ook Roda JC gaat het voorlopig niet voor de wind. De Limburgers zijn door de KNVB ook naar categorie 1 verwezen en moeten dus ook gaan saneren. "We hebben inmiddels een plan van aanpak naar de bond gestuurd", bevestigde directeur Martin Van Geel tegen AD.

Inmiddels is Roda al begonnen met de afbouw van de schulden. "De transferopbrengst die we voor Cissé en Meeuwis binnenkregen is gebruikt om oude schulden te betalen en de begroting sluitend te krijgen", aldus Van Geel. "Daarmee is de neerwaartse spiraal doorbroken en kunnen we weer omhoog kijken. Vanaf nu zullen we gedisciplineerd leven om weer een financieel gezonde club te worden."  (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties