Poetin redt Tom Tomsk van het bankroet

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Poetin redt Tom Tomsk van het bankroet

De Russische eersteklasser Tom Tomsk is van het faillissement gered. Zeven grote energiebedrijven bundelden de krachten op initiatief van de Russische premier en ex-president Vladimir Poetin om de club er financieel bovenop te helpen.

De economische crisis had Tom Tomsk in financieel vieze papieren gebracht. Regionale overheden hadden  besloten om alle subsidies voor de club stop te zetten waarna de club niet meer het geld had om zijn spelers te betalen. Tom Tomsk had vier miljoen euro schulden. Een derde daarvan bestaat uit niet betaalde salarissen.

Vitaly Mutko, de Russische minister van Sport, en Premier Vladimir Poetin hadden gisteren een gesprek met het bestuur van de club. Poetin had enkele collega's gevraagd om te spreken met bedrijven uit Siberië om te zien of zij financiële steun konden bieden. Dat kon en dus werd de club gered met een financiële injectie van zeven miljoen euro. Hiermee kan Tomsk het lopende seizoen afmaken.

De economische crisis kostte al elf Russische team de kop. Mocht Tom Tomsk failliet zijn gegaan, ging het om de eerste club op het hoogste niveau.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties