Opstellen 12-jarige zoon kost coach zijn job

Nico Wieme
| 3 reacties
Opstellen 12-jarige zoon kost coach zijn job

Julio Cesar Baldivieso stond vorige week in de schijnwerpers omdat hij zijn 12-jarige zoon in de Boliviaanse eerste klasse liet debuteren. Die actie kost de voormalige voetballegende nu zijn job als coach van Aurora.

Vorige week speelde de Boliviaanse topklasser Aurora tegen La Paz. Julio Cesar Baldivieso, coach van Aurora, haalde een wel heel straffe stoot uit door zijn amper 12-jarige zoon Mauricio in die partij 50 minuten te laten opdraven.

 

Dat deed in Bolivia heel wat stof opwaaien. De club vroeg Baldivieso daarop om zijn zoon voortaan niet meer te selecteren voor het A-elftal. De ex-international, die o.a. met Bolivia deelnam aan het WK van 1994 in de Verenigde Staten, weigerde dit en bood daarop zijn ontslag aan. Ook zijn zoon zal de kleuren van Aurora niet meer verdedigen.

 

“Jammer genoeg waren veel mensen niet blij met het debuut van mijn zoon. Ik laat me niet opdragen wie ik mag laten spelen en wie niet”, aldus Baldivieso senior. “Iedereen mag weten dat jonge talenten hier geen kans krijgen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties