Vålerenga verliest vierde keer op rij

viki meeuwis

Gisteren werden er nog zes wedstrijden afgewerkt in de Tippeligaen. Titelkandidaat Rosenborg ontving Lillestrøm op Lerkendal.

Het was overigens de 1000e wedstrijd van RBK in de hoogste afdeling. Rosenborg begon meteen met een goede kans voor Marek Sapara via een vrije trap vanof twintig meter. De bal kwam op de dwarslat terecht. Lillestrøm kwam in de tiende minuut op voorsprong na een doelpunt van Edwin Eziyodawe. Hij maakte gebruik van een misverstand tussen Stadsgaard en keeper Jarstein om de bal in open doel te schieten. Iversen kon de bal op de borst opvangen en met een volley richting doel schieten. Halverwege de eerste helft kreeg Eziyodawe nog een goede kans maar vond dit keer keeper Jarstein op zijn weg.

Het duurde tot kort voor de pauze voor de gelijkmaker viel. Iversen kreg de bal op de borst en kreeg die onder controle. Met een volley probeerde hij op doel te schieten. Keeper Fredrikson kon de aanval pareren maar in de rebound kon Lustig de bal alsnog binnenwerken.

Na de rust kreeg Rosenborg verschillende kansen zonder die echter te benutten. Een goede pass van Lustig waarna de bal bij Trond Olsen terecht kwam, die stuurde de bal net naast het doel. Iets later schoot Roar Strand de bal net op de onderkant van de dwarslat. Didier Konan Ya slaagde erin om binnen de drie minuten twee goede kansen bijeen te voetballen zonder dat er echter een doelpunt uit volgde. Twee minuten voor tijd was het de beurt aan Sapara om de bal op de paal te mikken. Abdou Traoré ging in duel met Frode Kippe waarna scheidsrechter Olsen naar de penalty stip verwees. Een wellicht ietwat te makkelijk gegeven strafschop maar die werd wel door Steffen Iversen in doel gewerkt waardoor Rosenborg alsnog met de drie punten aan de haal ging. Het was Olivier Occean die de enige kans voor Lillestrøm in de tweede helft aan de voet had maar Jarstein was alert. Met deze overwining staat Rosenborg nog steeds aan de leiding met 44 punten en een wedstrijd die ze nog moeten inhalen.

SK Brann ontving Bodø/Glimt, de voorlaatste in de stand. Op papier een makkelijke match en dat werd het ook voor Brann. De thuisploeg ging a vlug aan de leiding nadat Olafur Bjarnason de bal via een strafschop in doel werkte na een fout van Bjørndal op Vaagan Moen. Het antwoord van Glimt volgde in de 22e minuut. Trond Fredrik Ludvigsen stuurde de bal het veld in waarna Martins de bal in doel kon werken omdat Håkon Opdal al te ver uit doel kwam. Het was Austin die na een vrije trap van Erik Huseklepp Brann op voorsprong bracht voor rust. De 3-1 volgde na de rust na een mooi doelpunt van Huseklepp. Einarsson speelde de bal tot bij Vaagan Moen, die Huseklepp kon vrij spelen. Brann kon tot 4-1 uitlopen nadat El Fakiri de bal tot bij Vaagan Moen kreeg die de bal hard in de linkerhoek schoot. In de toegevoegde tijd kon Stig Johansen nog een doelpunt scoren voor Glimt maar meer dan een pleister op de wonde was het niet. Met deze overwinning heeft Brann nu 29 punten en staat op de vijfde plaats. Brann maakt nog steeds kans op de titel.

Vålerenga kreeg Odd Grenland op bezoek in het Ullevaal Stadion. Geen makkelijke opdracht voor het team van Martin Andresen want Odd is aan een goede reeks bezig en staat niet voor niets op de derde plaats in het klassement. VIF verloor zijn laatste drie wedstrijden en ook gisteren liep het mis. Bovendien moest de ploeg uit Oslo het doen zonder keeper Troy Perkins, verdedigend middenvelder André Muri en spits Bengt Sæternes. In doel stond de achttienjarige Gudmund Taksdal Kongshavn. Odd Grenland kwam in de 25e minuut op voorsprong. Na een doelpoging van Bently bokste Kongshavn de bal weg. In de rebound kon Simen Brenne de bal alsnog binnenwerken. Vålerenga speelde beter dan Odd maar het bracht hen niets op, mede dankzij een goed keepende Arni Gautur Arason die een solide match speelde tegen zijn voormalige ploeg. Na de rust bleef het spelbeeld behouden. Vålerenga dicteerde het spel maar kreeg er niets voor in de plaats. In de 66e minuut kon Bentley de bal tot bij Peter Kovacs krijgen die Kongshavn kon verschalken. Het was ook niet de wedstrijd van Erik “Panzer” Hagen. Hij miste tot tweemaal toe de kans om te scoren. Iets later stond hij goed geplaceerd om Kovacs te verhinderen te scoren maar slaagde daar niet in wat Odd op een 3-0 eindstand bracht. Een goede zaak voor Odd dat met 32 punten op de derde plaats blijft staan.

Molde had minder geluk want zij moesten de punten delen met Sandefjord. Beide doelpunten vielen een half uur ver in de tweede helft. Eerst kon Salcinovic de bal in de rebound alsnog in de kruising sturen. Het duurde niet lang vooraleer Molde kon repliceren. Mame Biram Diouf probeerde het met een schot vanop rechts maar het was Jose Mota die de bal van kortbij in doel kon werken.

De wedstrijd tussen Tromsø en Strømsgodset eindigde in een 2-1 overwinning voor Tromsø. Kort voor de rust kon de jonge Marcus Pedersen de bal in doel werken. Na de rust kon veteraan Sigurd Rushfeldt de stand terug in evenwicht brengen met een mooi doelpunt waarbij de bal net onder de lat terecht kwam. In de slotfase kreeg Tromsø een vrije trap op links, die werd hard door Karvik getrapt en kwam bij Reginiussen terecht die de bal in doel schoot.

Het gaat niet goed met Lyn dat nog steeds rode lantaarn is na de 5-2 pandoering uitgedeeld door Viking in Stavanger. Voor de rust stond Lyn al 3-1 achter na doelpunten van Bjarnason, Vidar Nisja en Alexander Ødegaard. Gustavino kon na de eerste goal tegenprikken maar verder kwam Lyn niet voor rust. Na de rust kon Vidar Nisja de 4-1 op het bord zetten. Wederom was het Gustavino die kon tegenscoren maar een doelpunt van André Danielsen in de slotfase zette de eindstand vast op 5-2.