Anderlecht loot mogelijk Lyon of Arsenal

Philippe Crols
| 53 reacties
Anderlecht loot mogelijk Lyon of Arsenal
Foto: © SC

Anderlecht schakelde in de derde voorronde van de Champions League het Turkse Sivasspor uit. Het moeilijkste moet echter nog komen, want in de laatste voorronde van het kampioenenbal wacht paars-wit een topper van formaat.

Anderlecht is vrijdag geen reekshoofd tijdens de loting van de laatste voorronde. Het wacht dus een confrontatie met een Europese topclub. Enkele mogelijke opponenten van paars-wit zijn reeds bekend.

De clubs die onze vicekampioen maar beter vermijdt, zijn Arsenal en Lyon. Arsenal zoekt al wel enkele seizoenen naar een nieuwe prijs, maar is nog altijd een vaste klant op het kampioenenbal en beschikt bovendien ook gewoon over een goede ploeg. Lyon werd afgelopen seizoen voor het eerst in acht jaar geen kampioen in Frankrijk, maar wordt best ook vermeden.

Dan zou het beter zijn mocht Panathinaikos of Sporting Lissabon uit de trommel komen. Een makkie wordt het uiteraard niet, maar Sporting Lissabon is bijvoorbeeld nog helemaal niet in grootse doen. Dat bewees de dubbelde confrontatie met FC Twente. Ook Panathinaikos kon zich pas op de valreep plaatsen tegen het Tsjechische Sparta Praag.

Paars-wit kan ook nog Shaktar Donetsk of VfB Stuttgart loten. Als die eerste ploeg zich weet te plaatsen tegen het Roemeense Timisoara, is dat een mogelijke tegenstander van Anderlecht. Shaktar speelde thuis wel slechts 2-2 gelijk. Als Timisoara het haalt, neemt Stuttgart de plaats in van de laatste UEFA Cupwinnaar.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties