Grigorchuk moet Advocaat opvolgen bij Zenit

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Grigorchuk moet Advocaat opvolgen bij Zenit

Het ziet er naar uit dat Roman Grigorchuk de opvolger wordt van Dick Advocaat bij Zenit Sint-Petersburg. De Nederlander werd zondagavond op de keien gezet door de voormalige winnaar van de UEFA-beker.

Roman Grigorchuk was jarenlang de hoofdtrainer van de Letse club FK Ventspils maar vorige week besloten de beide partijen om uiteen te gaan. De reden waarom die breuk er kwam, is onduidelijk maar wellicht hing er al iets in de lucht voor mocht Zenit in de competitie verliezen van Tom Tomsk, wat ook gebeurde.

Volgens de lokale media in Letland zou Grigorchuk zelf opgestapt zijn of gewoon ontslagen zijn toen hij hoorde dat hij een topkandidaat was om Dick Advocaat bij Zenit op te volgen. In Italië en Rusland circuleert ook de naam van Roberto Mancini (ex-Inter Milaan) om de nieuwe hoofdcoach in het Petrovsky Stadion te worden.

Grigorchuk kwam in 2005 aan het roer bij FK Ventspils en bezorgde de club de landstitel in 2006, 2007 en 2008 en werd de beker binnengehaald in 2005 en 2007. Volgende week staat de club voor een van de belangrijkste wedstrijden uit de clubgeschiedenis. In twee wedstrijden tegen FC Zürich kan de club zich voor het eerst plaatsen voor de Champions League. Bij verlies gaat Ventspils naar de Europa League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties