Frankrijk boekt magere zege

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Frankrijk boekt magere zege
Foto: © SC

Frankrijk bewerkstelligde een derde zege op rij in zijn WK-kwalificatiematch. De Fransen wonnen van de Faroer Eilanden, maar overtuigden hoegenaamd niet.

Frankrijk mistte Thierry Henry en eveneens door blessurelast startte Franck Ribéry op de bank. Het balbezit was van in het begin helemaal voor Frankrijk, maar er was een gebrek aan scherpte op doel. Gourcuff was wel dicht bij een openingstreffer. Zijn kopbal ging nipt naast. Het was wachten tot drie minuten voor de rust eer de ban werd gebroken. Malouda zette voor, Gignac zette met een goede draaibeweging zijn tegenstander te kijk en schoot vervolgens de 0-1 binnen.

Het zag er nooit echt naar uit dat de Faroer voor een ommekeer zouden zorgen, maar met een marge van slechts één doelpunt bleef het toch oppassen. Frankrijk slaagde er maar niet in de verlossende tweede treffer te netten. Toulalan trapte net naast en een volgende poging van les Bleus stierf op de dwarsligger. Zeven minuten voor het einde werd er nog een doelpunt van Gourcuff afgekeurd wegens buitenspel. De drie punten gingen desondanks naar Frankrijk. De Fransen staan nu op vijf punten van groepsleider Servië en hebben nog een match minder gespeeld.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties