Jacobs: "Collectief lamentabel"

Jacobs: "Collectief lamentabel"
Foto: © SC

Anderlecht werd woensdagavond met de neus keihard op de feiten gedrukt. De Franse Leeuwen van Lyon zijn meer dan één maatje te sterk voor een paars-wit dat met koffers vol vertrouwen naar Frankrijk was afgezakt.

“Op alle klassieke items van het voetbal kwamen we te kort”, stelt Jacobs in HNB. “Over de tweede goal kan je nog discussiëren. Het leek me fout op Suarez. Maar daarna waren we collectief lamentabel. Na de rust probeerden we het nog allemaal uit te wissen, maar onze tegentreffer werd snel ongedaan gemaakt.”

“Dit is een confrontatie met onszelf. De kloof met Europa wordt steeds groter. We moeten ons daar niet achter verschuilen. Een speler die meer kost is daarom niet noodzakelijk beter, maar er is wel veel kans toe. Dat hebben we vanavond ook gezien.”

Volgende week volgt een overbodige terugwedstrijd. “Als de UEFA plots zou beslissen dat al onze goals dubbel tellen, maken we nog een kans. Die match is een boodschap van nederigheid voor mijn team, dat zichzelf in vraag moet stellen. En het moet voldoende trots tonen om de supporters nog iets te geven.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties