Jonckheere: "Bij uitschakeling Europees mislukt"

Steurbaut Kersten
Jonckheere: "Bij uitschakeling Europees mislukt"
Foto: © SC

Club Brugge gaat vanavond in de Poolse bossen op zoek naar een goede uitgangspositie om een ticket voor de poulefase van de Europa League te veroveren. Blauw-zwarte voorzitter Pol Jonckheere voert de druk op de ketel nog wat op.

“Alleen als we de poules bereiken en daarin liefst enkele deftige resultaten neerzetten, zal ik van een geslaagd Europees seizoen spreken”, alus Jonckheere in GvA. “Dat is zó belangrijk. Financieel, voor de Belgische coëfficiënt en voor de ontwikkeling van onze jonge kern. Zij hebben nood aan wedstrijden op Europees niveau.”

Lech Poznan is geen ronkende naam in Europa, maar de Polen bewezen vorig seizoen met hun Europese overwintering al dat ze wat in hun mars hebben. "We zullen hen zeker niet onderschatten", is Jonckheerde duidelijk. "Het is een sterk team, met veel gestalte, sterk op stilstaande fases..."

"Maar wij zijn Club Brugge, toch? Aan ons om van onze eigen sterkte uit te gaan. Bovendien: misschien onderschatten zij ons wel. Ik zag hoe hun delegatie juichte toen bij de loting Club Brugge uit de bus kwam. Waarom? Dat zal ik hen toch eens vragen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties