Wolfsburg ontvangt HSV op zondag

Philippe Crols
| 0 reacties
Wolfsburg ontvangt HSV op zondag
Foto: © SC

Het derde luik van de derde speeldag in de Bundesliga belooft interessant te worden. Zo trekt Hertha Berlijn naar Bochum en ontvangt Werder Bremen Borussia Mönchengladbach. De topper is echter Wolfsburg - Hamburg.

Wolfsburg kan alleen leider worden

Wolfsburg start aan zijn wedstrijd in de wetenschap dat het alleen leider kan worden. Winst tegen Hamburg bezorgt de ploeg van trainer Armin Veh negen punten na drie speeldagen. Schalke, de enige andere ploeg die tot voor deze speeldag het maximum van de punten had, verloor vrijdag al twee punten. Toch staat ook voor HSV de leidersplaats op het spel. Als de ploeg uit Hamburg wint bij de landskampioen komt het samen met Leverkusen en Schalke aan de leiding.

De voorbereiding van HSV viel wel voor een deel in het water. Toen de Duitse club donderdag terugkeerde vanuit Guingamp moest het vliegtuig een noodlanding maken. Zo kwam de selectie pas een dag later dan voorzien aan in Hamburg.

Wolfsburg heeft alvast de statistieken mee. Het verloor al twintig wedstrijden op rij niet in eigen huis en sloot zijn laatste zestien wedstrijden in de Volkswagen Arena winnend af. Bovendien is op uitzondering van Thomas Kahlenberg niemand buiten strijd.

HSV treedt niet op volle sterkte aan. Alex Silva is nog enkele maanden onbeschikbaar. Guy Demel, Marcell Jansen (foto) en Bastian Reinhardt zitten eveneens niet in de selectie van trainer Bruno Labbadia.


Werder zoekt eerste zege

Werder Bremen staat met een punt voorlopig op een gedeelde laatste plaats. De thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach moet dan ook gewonnen worden. BMG telt voorlopig vier punten, maar moet het nog steeds doen zonder Filip Daems en Logan Bailly. Zij liggen in de lappenmand. Dante Bonfim (foto) zit nog een schorsingsdag uit.

Het wordt voor BMG sowieso een moeilijke opgave. Van de laatste 14 wedstrijden in Bremen, verloor het er 12. De andere twee confrontaties eindigden op een gelijkspel. Bovendien verloor de trainer van Werder, Thomas Schaaf, nog nooit een thuiswedstrijd tegen Gladbach.

Bij Werder is het uitkijken naar de rentree van Claudio Pizarro. Verder speelt Marko Marin een eerste keer tegen zijn ex-club. Schaaf kan een beroep doen op dezelfde spelers die eerder deze week Aktobe met 6-3 vloerden. 


Berlijn brengt bezoek aan Bochum

Hertha BSC won zijn eerste wedstrijd, maar ging vorige week onderuit. Ook Bochum verloor vorige week en kon ook op de eerste speeldag niet winnen. Een stunt tegen de hoofdstedelingen zou dus welgekomen zijn.

De thuisploeg moet het zondagmiddag wel doen zonder Marcel Maltritz, Vahid Hashemian en Mimoun Azaouagh.

Aan de andere kant kan Lucien Favre nagenoeg iedereen opstellen. Alleen Artur Wichniarek is niet inzetbaar.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties