Wamberto (35) wil opnieuw gaan voetballen

Wamberto (35) wil opnieuw gaan voetballen
Foto: © SC

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

De Braziliaan Wamberto de Jesus Sousa Campos (foto), beter bekend als Wamberto, denkt weer aan voetballen. Hij zou in onderhandeling zijn met vierdeklasser KFCO Wilrijk.

KFCO Wilrijk lijkt te gaan grossieren in voetballers van het hoogste niveau. Eerder trok de Antwerpse vierdeklasser al Gunther Vanhandenhoven (ex-SV Roeselare) aan. Nu lijkt Wilrijk ook Wamberto weer aan het voetballen te willen krijgen.

Wamberto wil vooral rond Antwerpen voetballen omdat zijn zoon bij de jeugd van Germinal Beerschot speelt. Het overgrote deel van zijn loopbaan als profvoetballer bracht hij overigens door in ons land. De kleine aanvaller startte zijn loopbaan bij Seraing en stond daarna ook enkele jaren onder contract bij Standard Luik en AEC Bergen.

Hij waagde zich ook aan een Nederlands avontuur, namelijk bij Ajax Amsterdam, waar hij in 1998 aankwam en zes seizoenen bleef. Voor de hoofdstedelingen speelde hij in die periode 126 competitiewedstrijden. In het seizoen 2007/08 sloot hij zijn carrière af bij FC Omniworld uit Almere, een Nederlandse tweedeklasser.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties