België dreigt Europees ticket te verliezen

Anthony Van der Planken
| 67 reacties
België dreigt Europees ticket te verliezen
Foto: © SC

België staat op het punt om een Europees ticket te verliezen. Door de slechte prestaties van onze clubs dit seizoen dreigen er straks nog maar vier Europese toegangsbewijzen over te blijven.

België is dit jaar afgezakt naar de 17e plaats op de UEFA-ranking, terwijl een plek bij de eerste vijftien nodig is om het huidige aantal tickets (twee voor de Champions League, drie voor de Europa League) te behouden.

Zowel Club Brugge, Anderlecht als Racing Genk verloren afgelopen week hun Europese duels, waardoor Bulgarije over ons land naar de zestiende plek kon wippen. België heeft 20.700 punten, Bulgarije 21.000.  De vijtiende in de stand, Griekenland, heeft met 23.190 punten een nog veel grotere voorsprong.

Onze teams zullen dus hun stinkende best moeten doen, willen ze dit seizoen nog in de top vijftien komen. Anderlecht en Standard spelen sowieso nog een zestal wedstrijden in Europa, maar om ook maar kans te houden op een plek bij de eerste vijftien, zal ook Genk of Club Brugge zich moeten kwalificeren voor de groepsfase. Gebeurt dat niet, dan lijkt de strijd bij voorbaat verloren.

Als België zeventiende blijft, verliest ons land dus één Champions League – ticket. Enkel de kampioen mag dan vanaf het seizoen 2011-2012 nog naar het kampioenenbal, en moet dan bovendien drie (!) voorrondes overleven. De bekerwinnaars en de nummers 2 en 3 uit de competitie zullen vrede moeten nemen met de Europa League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties