Dirar wordt drie duels geschorst voor spuwen

Mathias Dumarey
| 113 reacties
Dirar wordt drie duels geschorst voor spuwen
Foto: © SC

Club Brugge zal het drie weken moeten stellen zonder Nabil Dirar (foto). De Marokkaanse international werd voor drie duels geschorst nadat hij in de wedstrijd tegen KV Mechelen spuwde naar Yoni Buyens.

Nabil Dirar kan wel nog in beroep gaan tegen de schorsing van drie wedstrijden. Dat moet hij binnen de twee dagen aantekenen bij het Sportcomité van de Belgische voetbalbond. Naast de drie wedstrijden effectieve schorsing, kreeg Dirar ook nog twee speeldagen voorwaardelijk.

De uitspraak volgde op het bestuderen van tv-beelden omdat de scheidsrechter in die wedstrijd, Claude Bourdouxhe, het incident niet waarnam. Dat is ook een voorwaarde om tv-beelden te gebruiken om een schorsing uit te spreken. Het is haast zeker dat Club Brugge in beroep zal gaan tegen de uitspraak. Eerder had Luc Devroe, de sportief manager van de West-Vlamingen, al gezegd dat hij moeite heeft met het feit dat het Sportcomité niet consequent handelt waarmee hij impliciet naar de ellebogen van Anderlecht-verdediger Marcin Wasilewski verwees. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties