Djurgården houdt IFK Göteborg op gelijkspel

viki meeuwis
| 0 reacties
Djurgården houdt IFK Göteborg op gelijkspel
Foto: © SC

Gisteren werden er in de Zweedse Allsvenskan nog vier matchen afgewerkt van de twintigste speeldag.

Voor Djurgården wordt het er al maar penibeler uitzien. Gisteren tegen IFK Göteborg speelden ze nochtans een goede match maar dit keer hadden de scheidsrechter tegen die een doelpunt van Daniel Sjölund afkeurde hoewel het nochtans wel eerst tegen de paal ging en daarna over de lijn. Ook Johan Oremo en Mikael Dahlberg waren goed bij schot maar ofwel misten ze effectiviteit voor doel ofwel vonden ze keeper Kim Christensen op hun weg. Het bleef dus bij een gelijkspel waardoor IFK Göteborg dure punten liet liggen in de titelstrijd.

 

Het zit de ploegen uit Stockholm niet echt mee want Hammarby ging onderuit in de partij uit tegen Gefle IF. Op het kwartier ging het mis voor de bezoekers toen Igor Armas de bal probeerde weg te werken maar die onbedoeld in eigen doel achter keeper Rami Shabaan stuurde. Later in de match slaagde Hammarby er nog in om te scoren maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens offside. Hetzelfde overkwam Gefle in de slotfase van de wedstrijd. Slecht nieuws voor Hammarby want GAIS won zondag wel zijn wedstrijd. Hammarby staat nu met negentien punten uit twintig wedstrijd dicht bij de degradatiezone.

 

Trelleborg was goed op dreef want het won met 4-0 van Halmstads BK. De thuisploeg zette direct een hoog tempo in en dat leverde meteen een doelpunt op via Fredrik Jensen. Iets later was het de beurt aan Adreas Drugge om de bal tegen de netten te knallen. Jensen kon op het half uur zijn tweede goal in deze wedstrijd binennwerken en zo stond het 3-0 voor Trelleborg bij de rust. Halmstad probeerde weerwerk te bieden maar slaagde daar nooit echt in en tot overmaat van ramp werd ook in deze wedstrijd een doelpunt afgekeurd omdat de scheidsrechter dacht dat de bal niet over de lijn was gegaan. Na de rust zette Andreas Wihlborg de 4-0 en daarmee ook de eindstand op het bord. Een goede zaak voor Trelleborg dat met deze drie punten zeker uit de gevarenzone weg blijft.

 

In de wedstrijd tussen Örgryte en Malmö viel slechts een doelpunt. Malmö was het meest in balbezit maar het was Örgryte dat de beste kansen bijeen speelde. Op het half uur kon Alessandro Silva Perreira de bal tegen de netten knallen. Als de ploeg met iets meer zelfvertrouwen had gespeeld had het misschien nog 2-0 kunnen worden. Een blammage voor Malmö dat verloor van de rode lantaarn. Een mentale opsteker voor Örgryte dat nu elf punten heeft uit twintig wedstrijden. Met nog tien matchen te gaan zal het heel moeilijk worden voor hen om de degradatie te vermijden.

Foto: Daniel Sjölund van Djurgården (Bildbyrån)

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties