Scifo: "Nu begrijp ik waarom Baseggio geen kilo's verloor"

De Nijs Michael
| 4 reacties
Scifo: "Nu begrijp ik waarom Baseggio geen kilo's verloor"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Walter Baseggio speelde dit seizoen nog geen minuut in de Jupiler Pro League. Sinds dinsdag is ook duidelijk waarom. De voormalige Rode Duivel vecht tegen schildklierkanker, zo liet hij zelf weten.

"Walter is altijd een beetje mijn poulain geweest", reageert Enzo Scifo, vorig seizoen nog coach van Baseggio, in HNB. "Ik wist dat hij problemen had met de schildklier, maar het was een schok om te horen dat Walter echt kanker had. Ik weet het pas sinds vanmorgen. Ik heb hem meteen gebeld, maar ik kreeg zijn voicemail te horen. Zodra hij iets laat weten, wil ik hem bezoeken. Ik weet wel dat hij goed omringd is door zijn familie en zijn vrienden."

"Ik ben er zeker van dat Walt sterker dan ooit zal terugkeren. Nu wordt mij ook duidelijk waarom hij de jongste jaren geen progressie meer maakte op het veld", vervolgt Scifo, die het overgewicht van de middenvelder vorig seizoen nog hekelde. "Ik heb toen dikwijls gezeurd dat hij moest afvallen en daar heb ik nu een beetje spijt van. Het overgewicht was blijkbaar te wijten aan problemen met de schildklier. Walt werkte wel hard genoeg, maar hij verloor amper kilo's. Nu begrijp ik waarom."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties