Schalke & Leverkusen verdedigen leidersplaats

Philippe Crols
| 0 reacties
Schalke & Leverkusen verdedigen leidersplaats
Foto: © SC

Voor aanvang van de topper tussen Bayern München en Wolfsburg staan er nog vijf andere wedstrijden in de eerste Bundesliga op het menu. Zo proberen Bayer Leverkusen en Schalke 04 de leidersplaats te behouden.

Schalke krijgt rode lantaarn op bezoek

Schalke 04 - SC Freiburg is het duel tussen een ploeg die op een gedeelde eerste plaats staat en een ploeg die op een gedeelde laatste plaats staat. De statistieken zijn duidelijk in het voordeel van de club uit Gelsenkirchen. De laatste keer dat Freiburg won op bezoek bij Schalke, dateert al weer van het seizoen 1996-1997. Bovendien verloor Schalke-trainer Felix Magath (foto rechts) nog nooit van Freiburg (12 zeges, 1 gelijkspel).

Freiburg kon samen met vier andere teams nog geen zege boeken tijdens het huidige seizoen. In totaal is de promovendus al 18 wedstrijden op zoek naar een driepunter in de eerste Bundesliga. Als die zege er ook vandaag niet komt, is de slechtste start uit de clubgeschiedenis een feit.

Bij Freiburg hebben ze een keepersprobleem. Normaal keert Simon Pouplin terug in doel. Hij was de afgelopen weken geblesseerd. Als hij toch niet fit geraakt, is het hopen op Manuel Salz, maar ook de tweede doelman is niet helemaal in orde.

Schalke 04 moet het al een tijdje zonder Christian Pander doen. Ook Jermaine Jones is nog steeds niet fit. Hij trainde begin deze week opnieuw mee met de groep, maar blesseerde zich wederom.


Leverkusen gastheer voor Bochum

Bochum is de tweede ploeg die een Bundesligawedstrijd mag afwerken in de vernieuwde BayArena. De ploeg uit het Ruhrgebied is met 4 op 9 degelijk uit de starblokken geschoten, maar Leverkusen doet met 7 op 9 beter en is voorlopig gedeeld leider.

Leverkusen heeft bovendien bijzonder veel vertrouwen getankt na de vlotte 0-5-zege bij Freiburg. Bovendien heeft trainer Jupp Heynckes (foto boven) geen personeelsproblemen. Hij stelt allicht dezelfde spelers op als de afgelopen weken.

Aan de overkant lijkt Marcell Koller ook niet veel te zullen veranderen. Hij moet het wel doen zonder Marcel Maltritz, Vahid Hashemian en Shinji Ono.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties