België in vrije val op FIFA-ranglijst

Nico Wieme
| 12 reacties
België in vrije val op FIFA-ranglijst
Foto: © SC

De Wereldvoetbalbond maakte woensdag de nieuwe landenranglijst bekend. België zakt maar liefst zes plaatsen. De top drie blijft met Brazilië, Spanje en Nederland onveranderd.

De nederlaag die België tegen Tsjechië in een oefenwedstrijd opliep, heeft zware gevolgen. De Rode Duivels zakken hierdoor naar de 68ste plaats op de FIFA-ranking, zes plaatsen lager dan begin vorige maand.

Onze landgenoten maken tegen Spanje en Armenië komende week beter een goede beurt, willen ze er volgende maand niet nog slechter voorstaan. De neerwaartse spiraal kan kwalijke gevolgen hebben voor de komende EK-voorrondeloting, waarbij België in bokaal vier of vijf dreigt terecht te komen. Bij de vorige loting belandden wij nog net in bokaal drie.

 

Brazilië blijft de ranglijst aanvoeren, voor Spanje en Nederland. Italië verdringt Duitsland van de vierde plaats.

 

Hoe doen de andere WK-voorrondetegenstanders van België het? Turkije stijgt van plaats 28 naar 27, Bosnië-Herzegovina (46ste) zakt twee plaatsen. Estland moet, net als Armenië, ook twee plaatsen prijsgeven en bevindt zich nu op de 114de stek. Armenië bevindt zich op de 125ste plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties