Wenger verdedigt de aanwerving van jonge spelers

Wenger verdedigt de aanwerving van jonge spelers

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Arsène Wenger, manager van Arsenal, heeft zich uitgesproken tegen het verhogen van de minimumleeftijd voor het onder contract stellen van jonge spelers.

Enkele dagen geleden legde de UEFA een transferverbod op aan Chelsea omdat ze de Gael Kakuta contractbreuk aangeraden hebben bij zijn voormalige club, RC Lens.

Volgens Wenger is er geen echt beter alternatief. Volgens hem zal een speler toch verkocht worden. Misschien niet direct aan de clubs maar wel aan de spelersmakelaars en dat op nog jongere leeftijd, misschien zelfs als hij maar dertien of veertien jaar is. Wenger verdedigt het aantrekken van jonge spelers omdat hij stelt dat als ze in handen vallen van gewiekste makelaars ze vaak niet de juiste opvang en opleiding krijgen die ze bij een topclub wel krijgen.

Arsenal is gekend voor zijn degelijke opleiding van jonge talenten. Cesc Fabregas bijvoorbeeld speelde vroeger in het jeugdelftal bij Barcelona maar werd in 2003 op zestienjarige leeftijd naar de Gunners gehaald. Hij is niet de enige, ook Nicklas Bendtner, Armand Traoré, Alex Song en Johan Djourou werden uit het buitenland gehaald voor ze de leeftijd van achttien bereikt hadden.

Ook Gordon Taylor, de voorzitter van de Professional Footballers Association, had eerder al opgeroepen om de minimum leeftijd op achttien jaar vast te leggen.

Wenger is daar dus geen voorstander van maar vindt wel dat de clubs die de speler kwijt raken een betere deal zouden moeten kunnen sluiten bij het vertrek van die speler. “Als je die spelers niet naar de betere clubs kan laten vertrekken, dan zullen ze zich nooit echt progressie maken”, aldus de Franse trainer.

Wenger maakt hierbij de vergelijking met een kind dat muzikaal talent heeft. Je biedt dat kind toch ook de best mogelijke muzikale opleiding, dus waarom zou dat in het voetbal anders zijn, stelt Wenger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties