Vanden Stock wil wapenstilstand met Standard

Mathias Dumarey
| 12 reacties
Vanden Stock wil wapenstilstand met Standard
Foto: © SC

Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock (foto) wil dat de oorlog tussen Standard en Anderlecht ophoudt. Hij wil de Luikenaars de hand reiken zodat uitspattingen als die in de topper van twee weken geleden niet meer gebeuren.

"We hebben genoeg met modder naar elkaar gegooid. Daarom heb ik nu beslist om mijn hand uit te steken met de boodschap: als jullie willen, starten we gewoon weer met een propere lei", begint Roger Vanden Stock zijn monoloog op Sporza.

"Het voetbal kan een oorlog tussen twee clubs missen als kiespijn. Ik hoop dat ze dat ook beseffen bij Standard en dat ze mijn uitgestoken hand aanvaarden", aldus de preses die nog eens terugkeert naar die bewuste zondagavond in het Astridpark waar de oorlog werd uitgevochten. "Ik was erg kwaad na die partij. Ik was zelfs zo kwaad dat ik vroeger ben weggegaan. Normaal ga ik tijdens de rust nooit naar de kleedkamer, nu deed ik dat wel en ik was erg getroffen door de pijn die Marcin Wasilewski leed. Wat me ook stoorde was dat er in de tweede helft geen rekening meer werd gehouden met wat gebeurd was. Enkele minuten voor het einde kon er nog een slachtoffer vallen. Standard heeft nooit berouw getoond en ik hoop dat ze dat nu wel zullen doen."

Wat met de relatie met Standard in de toekomst. "Mijn trainer zegt dat het niet meer goed zal komen, maar ik wil wel nog geloven in een positieve afloop. De toekomst zal uitwijzen of de liefde van twee kanten zal komen. Eerst waren we vrienden, nu zijn we vijanden. Dan is het lastig om weer vrienden te worden. Je kunt ook niet alles aan de kant zetten, elkaar weer kussen en zeggen: er is niets gebeurd. Dat gaat gewoonweg niet. Er zal nog heel wat tijd over gaan voor het vergeten is", besluit Vanden Stock.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties