Vink: "Leuk als ze André Van Duin roepen naar me"

Mathias Dumarey
| 11 reacties
Vink: "Leuk als ze André Van Duin roepen naar me"
Foto: © SC

Club Brugge-RC Genk wordt zondagavond door de Nederlandse scheidsrechter Pieter Vink in goede banen geleid. De leidsman floot eerder al eens een thuiswedstrijd van blauwzwart en die partij is de Nederlander nog niet vergeten.

In 2007 was Pieter Vink ook al in Brugge voor de beladen derby der beide Vlaanderen tegen AA Gent te fluiten. In die wedstrijd trok hij twee rode kaarten en floot hij een geldig doelpunt van Club Brugge af. De Brugse supporters waren niet te spreken over de prestatie van Vink en scandeerden de naam van de Nederlandse komiek André Van Duin.

"Ik vond dat eigenlijk hartstikke ludiek. Ik zou het zeker niet erg vinden mochten ze dat opnieuw doen. Het hoort bij de emotie rond een wedstrijd. Zo lang het niet gaat om erge ziektes of iets dergelijks, heb ik er helemaal geen probleem mee. Ik juich het zelfs toe dat het op zo'n manier gebeurt", aldus Vink in HNB.

Het is wel vreemd dat Pieter Vink mag terugkeren naar België. "Normaal was het de bedoeling dat er enkel nog een uitwisseling zou zijn met jonge scheidsrechters, maar ik was heel blij met deze aanduiding. Ik floot al negen wedstrijden in België en hou stuk voor stuk positieve herinneringen over. Je ziet eens andere mensen en andere stadions en je krijgt te maken met opportunistisch voetbal. Vanuit Nederland volg ik het Belgische voetbal met veel interesse", aldus de leidsman.

Zondagavond komt hij ook zijn landgenoot Adrie Koster, de trainer van Club Brugge, tegen. "Ik zal hem zeker begroeten net als Wesley Sonck en Thomas Buffel die ik nog ken van in Nederland. Ik heb met niemand een probleem", besluit Vink.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties