Wilmots: "Aanstelling Advocaat denigrerend voor ons"

Wilmots: "Aanstelling Advocaat denigrerend voor ons"
Foto: © SC

Marc Wilmots geeft in enkele Belgische kranten zijn ongezouten mening over de malaise bij de nationale ploeg. De ex-Rode Duivel vuurt zijn pijlen af op de bondstop.

"D'Hooghe was grote bondsvoorzitter"
"Er wordt gezegd dat de internationals niet meer trots zijn om het shirt van de Rode Duivels te dragen. Als je ziet hoe ze afgemaakt worden door hun eigen bondsleiders, dan begrijp ik dat ze de boel laten schieten", zegt Marc Wilmots (foto boven) in HLN en HNB. "Michel D'Hooghe was een grote bondsvoorzitter: hij stond altijd achter de ploeg. Jan Peeters was al minder, maar had het uiteindelijk begrepen. Met François De Keersmaecker (foto rechts) valt niet eens te praten."

Bond schuldig
"Het is onvoorstelbaar wat De Keersmaecker allemaal uitkraamt. En jammer genoeg is hij niet de enige binnen de bondstop. Hoe zou je willen dat de Rode Duivels eendracht uitstralen als ze horen, zien en voelen dat er geen eensgezindheid is aan de top? " aldus het voormalige kampfschwein

"Thomas Vermaelen en Marouane Fellaini komen niet voor het geld, want ze verdienen al genoeg bij hun club. Waarvoor komen ze dan wel? Voor de sfeer en de eer. Wat blijft er over als de sfeer slecht is en er geen eer te rapen valt? Niets. De aantrekkingskracht is verdwenen en dat is niet de schuld van de spelers."

Waarom een Nederlander?
Ook over Frank Vercauteren en de aanstelling van Dick Advocaat heeft Wilmots een mening. "Vercauteren werd aangesteld als interim-bondscoach, maar dat was niet de eerste keuze van de bond. Vercauteren had dat niet mogen aanvaarden. En met de aanstelling van Advocaat heb ik het moeilijk. Ik vind het denigrerend ten opzichte van de Belgische trainers."

"Volgens De Keersmaecker is enkel Eric Gerets als Belg bekwaam. Zo'n uitspraak vind ik monstrueus ten opzichte van coaches zoals Michel Preud'homme of Hugo Broos", eindigt Wilmots.
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties