Groep C: Real wint, Milan boekt belangrijke zege

Dirk Pieters
| 15 reacties

Real Madrid en AC Milan zijn goed begonnen aan de Champions League. De Spaanse topclub versloeg FC Zurich met 2-5 en ook Milan boekte een uitoverwinning. Het versloeg Marseille met 1-2.

FC Zurich - Real Madrid 2 - 5

Real Madrid begon goed aan de wedstrijd, maar de thuisploeg hield zo'n twintig minuten stand. Het was Cristiano Ronaldo die de openingstreffers maakte. De Portugees knalde een vrije trap mooi in doel. Nog voor de pauze stond de 3-0 stand op het bord en leek de wedstrijd gespeeld. Raul en Higuain zorgden voor de treffers.

In de tweede helft leek Real Madrid de score te gaan opdrijven, maar het was FC Zurich dat toch wist te scoren. Margairaz schoot de 1-3 op het bord van op de stip. Amper twee minuten later zorgde Aegerter voor de aansluitingstreffer; 2-3. De thuisploeg ging voluit voor een stunt, maar kreeg in de slotfase dan toch nog twee treffers te slikken. Ronaldo maakte zijn tweede van de avond en Guti zette de 2-5 eindstand op het bord.

Marseille - AC Milan 1 - 2

Marseille lag in de eerste helft niet onder en kreeg enkele goede kansen. Vooral Mamadou Niang maakte het Milan erg lastig. De speler van de Franse topclub liet de kansen onbenut. Aan de overkant deden de bezoekers dat niet. Inzaghi scoorde op aangeven van Seedorf de openingsgoal.

Na de pauze kwam Marseille al snel op gelijke hoogte. Gabriel Heinze kopte een vrije trap mooi in doel; 1-1. Toch was het opnieuw 'Pippo' Inzaghi die even later de netten deed trillen. De Italiaan was opnieuw de goalgetter van dienst. In de slotfase probeerde Marseille nog tegen de scoren, maar Milan hield stand en boekte zo een belangrijke overwinning.