Vålerenga haalt de drie punten binnen

viki meeuwis

In de Noorse Tippeligaen stond de 26e speeldag op het programma.

Zaterdag had Fredrikstad van coach Tom Nordlie met het kleinste verschil gewonnen van Lillestrøm. Het enige doelpunt viel in de slotfase via Mattias Andersson. Een goede zaak voor Fredrikstad dat nu op de dertiende plaats staat met 28 punten.

Iedereen keek natuurlijk uit naar het duel tussen Rosenborg en Molde. Als Rosenborg won was het meteen zeker van de vijftiende landstitel. In de eerste helft speelden beide ploegen zenuwachtig want zowel voor Rosenborg als voor Molde stond er veel op het spel. Als Molde won, had het theoretisch nog een kans op de titel. Het duurde tot in de 78e minuut voor het eerste doelpunt viel. Steffen Iversen schoot vanop de zestien meter de bal richting doel. De bal devieerde via een been van een Molde speler recht in doel. De wedstrijd werd acht minuten voor tijd beslist door Trond Olsen die de bal richting de verste hoek stuurde. De bal week nog even af en werd door keeper Knut Dørum Lillebakk in het eigen doel gewerkt. Rosenborg haalt zo de vijftiende titel op vijf speeldagen van het einde.

Ook voor Vålerenga was er goed nieuws. Zij speelden uit bij Bodø/Glimt en wonnen de wedstrijd met 2-0. Glimt vecht nog steeds tegen de degradatie en na deze nederlaag lijkt het helemaal een onmogelijke opdracht te worden. Bodo speelde niet slecht want zowel Thiago Martins, Trond Fredrik Ludvigsen en Daniel Stensland kregen kansen maar wisten ze niet te benutten. Na de rust stak Vålerenga een tandje bij en zo lukte het Bojan Zajic om in de zestien meter de bal in doel te knallen met de linkervoet. Bodø ging nu naarstig op jacht naar de gelijkmaker maar het was Harmeet Singh die de bal in de rebound in de slotfase wist binnen te werken.

De landskampioen van vorig jaar, Stabæk speelde thuis, de Telenor Arena, tegen Strømsgodset en won die partij met 3-1. Het eerst doelpunt viel net voor de rust. Farnerud stuurde de bal vanop links naar de zestien meter. Daar stond Nannskog klaar die de bal vanop korte afstand in doel schoot. Na de rust kon Keita nog gelijkmaken maar Kobayashi wist iets later de thuisploeg weer op voorsprong te brengen. Nannskog kon zijn tweede van de avond maken en zette zo de eindstand op 3-1.

Lyn verloor zoals verwacht van Tromsø. Het enige doelpunt in deze match viel in de 56e minuut toen Lars Iver Strand de bal binnenwerkte.

Sandefjord won wel van Start dankzij een doelpunt van Martin Jensen na de rust.

De partij tussen Viking en Aalesund eindigde op een 1-1 gelijkspel. Aalesund haalde vorige week de finale van de Beker en het was afwachten of de ploeg voldoende gemotiveerd was om het duel met Viking aan te gaan. Het was Viking dat het eerst tot scoren kwam. Børre Stenslid wist de bal in doel te werken na een vrije trap van Alexander Ødegaard. Gedurende de eerste helft was Viking de betere ploeg. Het was pas na de rust dat Aalesund beter in de wedstrijd kwam. Khari Stephenson wist in de 78e minuut de gelijkmaker binnen te werken.