Groep A: Bayern gelijk, Bordeaux wint nipt

Dirk Pieters
| 1 reacties

De topper tussen Bayern München en Juventus eindigde woensdagavond op een 0-0 gelijkspel. In de andere wedstrijd van groep A was er wel een winnaar. Bordeaux won met het kleinste verschil van Maccabi Haifa.

Bayern München - Juventus: 0-0

Bayern München begon goed aan de wedstrijd en zette de bezoekers meteen onder druk. Vooral Robben en Ribery deden de Italianen pijn van op de flank. Thomas Müller kreeg al na zes minuten de eerste kans, maar hij schoot nipt voorlangs. Even later toverde Ribery een knappe actie uit zijn voeten, maar zijn stiffertje ging maar net over het doel van Buffon. De bezoekers kwamen even later ook dicht bij een treffer, Vicenzo Iaquinta kon echter niet scoren en zo bleef het 0-0.

Ook in de tweede helft was de beste kans voor Bayern München, maar Miroslav Klose kon een bal van Ribery niet in doel werken. Op het einde hield Juventus nog gemakkelijk stand zodat de Duitse topclub niet verder kwam dan een 0-0 eindstand.

Girondins Bordeaux - Maccabi Haifa: 1-0

Bordeaux had het thuis niet gemakkelijk tegen Maccabi Haifa. De bezoekers uit Israël speelden een goede eerste helft en kregen meermaals de mogelijkheid om de score te openen. Tsepo Masilela liet een unieke kans onbenut.

Ook in de tweede helft hield Maccabi gemakkelijk stand, maar Bordeaux kwam stilaan beter in de wedstrijd. David Bellion was dicht bij een doelpunt, maar het was wachten tot in de slotfase alvorens er een treffer viel te noteren. Acht minuten voor tijd scoorde Michael Ciani het enige doelpunt van de avond. De verdediger sprong het hoogst bij een corner en bezorgde de thuisploeg de drie punten. Maccabi eindigde de wedstrijd nog met tien man, wegens een directe rode kaart voor Baram Kayal drie minuten voor tijd. (AN)