Groep B: Lille haalt zwaar uit, Valencia nipt voorbij Genoa

Nico Wieme

Lille heeft Slavia Praag met 1-5 weggeblazen. Valencia ging in het slot van de match dankzij een doelpunt van David Villa (foto) over Genoa.

Slavia Praag – Lille: 1-5

Lille heeft zwaar uitgehaald op het veld van Slavia Praag. De Fransen droogden Slavia af met 1-5-cijfers. Belaid had de Tsjechen nochtans na zeven minuten op voorsprong gebracht. Die tussenstand bleef tot aan de rust op het bord staan.

Na de pauze denderde Lille echter als een sneltrein over Slavia heen. Suchy, Frau, tweemaal Gervinho en Souquet zorgden voor de 1-5-eindstand. Door die zege deelt Lille de leidersplaats, samen met Valencia. Beide teams tellen na twee matchen vier punten. Slavia bengelt helemaal onderaan met nul punten.

Valencia – Genoa: 3-2

De wedstrijd tussen Valencia en Genoa barstte enkele minuten voor de pauze los, toen Floccari na een hoekschop de Italianen op voorsprong schoot. Silva en Zigic zorgden er in het eerste kwartier na de pauze voor dat Valencia plots 2-1 voor stond.

Halfweg de tweede periode leek Kharja Genoa via een omgezette strafschop een punt te bezorgen, maar zeven minuten voor affluiten trof de onvermijdelijke Villa eveneens van op de stip raak. Valencia telt nu vier punten, Genoa staat derde met drie punten.