Vandendriessche: "Een journalist wil me flikken"

Nico Wieme
| 36 reacties
Vandendriessche: "Een journalist wil me flikken"
Foto: © SC

Franky Vandendriessche heeft zich op een zelf georganiseerde persconferentie verdedigd tegen alle insinuaties die de laatste dagen aan zijn adres gericht waren. De ex-keeperstrainer van de Rode Duivels voelt zich zwaar gepakt.

"Op donderdag 24 september was ik op Moeskroen tegen Anderlecht en daar heb ik gepraat met een journalist van HLN", opende Franky Vandendriessche (foto boven) zijn praatje. "Hij vroeg of ik al met Dick Advocaat had gesproken. Ik heb toen met geen enkel woord gerept over Stijn Stijnen (foto rechts) of de opstelling."

Journalist is schuldige

Voor Vandendriessche is de journalist in kwestie de schuldige voor al de heisa van de laatste dagen. "Ik ben geflikt door een journalist. Die heeft aan Stijnen verkeerde informatie doorgespeeld. Pas op vrijdag 25 september heb ik met Advocaat de vier keepers besproken. Hij zei me toen dat hij erover dacht om slechts twee keepers te selecteren. De definitieve selectie van Advocaat heb ik op donderdag 1 oktober op de radio gehoord."

Niet gehoord door bond
De naam van Vandendriessche werd maandag tijdens Extra Time genoemd. "Die uitzending was een slag in mijn gezicht. De bond heeft mij dinsdag ook niet meer gehoord toen er over mijn lot werd beslist. Ik was de laatste overblijver van de vorige trainersstaf. Misschien moest ik daarom wel weg bij de bond", aldus de ontgoochelde West-Vlaming.

Contact met Stijnen

De ex-keeperstrainer van de Rode Duivels is ondertussen niet bij de pakken blijven stilzitten. Hij wil absoluut Stijnen contacteren. "Ik heb al met verschillende nummers geprobeerd maar Stijnen neemt nooit op. Ik vind het jammer dat ik hem mijn versie van de feiten niet kan geven. Misschien moet ik eens langsgaan op een training bij Club Brugge."

Vandendriessche voelt zich de zondebok. "Ik ben ontgoocheld dat er geen namen genoemd worden van de personen tegen wie ik loslippig zou zijn geweest." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties