Vermaelen nieuwe aanvoerder Duivels?

Nico Wieme
| 18 reacties
Vermaelen nieuwe aanvoerder Duivels?
Foto: © SC

De kans is groot dat Thomas Vermaelen de nieuwe aanvoerder van de Rode Duivels wordt. Die functie is sinds de niet-selectie van Timmy Simons vacant.

Thomas Vermaelen is aan bijzonder sterk seizoen bezig bij Arsenal. Vele waarnemers zien in de verdediger de ideale opvolger van Timmy Simons als aanvoerder van de Rode Duivels. Vermaelen was in zijn Ajaxperiode al een tijdje kapitein, maar blijft zelf wel bescheiden onder al die lofbetuigingen.

 

“Wie heeft gezegd dat ik de nieuwe leider ga worden? Ik heb daar nog niets van gehoord”, beweert Vermaelen in HNB. “De trainer heeft me in elk geval ook nog niets gevraagd in die richting. Voor zover ik weet, is er nog geen aanvoerder aangeduid. Ik ga me nu niet anders gedragen op training. Ik doe gewoon wat ik altijd doe.”

 

Vermaelen is alvast lovend over de eerste kennismaking met bondscoach Dick Advocaat. “Hij maakte een goeie indruk, het was een scherpe training. Met inzet en plezier en gretigheid. Maar dat was op de vorige trainingen ook het geval. We moeten nu niet zeggen dat het voordien allemaal slecht was.”

 

“Maar er is een nieuwe trainer en dat is dan altijd een nieuwe start. 's Ochtends hebben we eerst een gesprek gehad. Met de algemene afspraken en waarin de coach zijn manier van werken heeft uitgelegd. Dat was allemaal heel normaal, zonder gekke regels. Over het verleden heeft hij niet gepraat. We moeten vooruit kijken”, besluit Vermaelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties