Advocaat: "Vercauteren moest problemen zelf oplossen"

Nico Wieme
| 26 reacties
Advocaat: "Vercauteren moest problemen zelf oplossen"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Dick Advocaat houdt een goed gevoel over aan zijn eerste dagen als bondscoach. De Nederlander maakte tegelijkertijd brandhout van zijn voorganger Frank Vercauteren.

Niet goed genoeg getraind

“Het niveau is elke dag beter. In het begin waren de spelers wat nerveus. Er zijn in het verleden een hoop dingen gebeurd en dit is ook een nieuwe stap voor hen. De opstelling heb ik al een tijdje in mijn hoofd, maar daar praat ik nu nog niet over. Uit de training kun je veel opmaken”, zei Dick Advocaat (foto boven) op een persconferentie.

“Als ze in het verleden zo goed hadden getraind als nu, hadden ze wel beter gespeeld. Maar ik kan me niet voorstellen dat ze dat gedaan hebben”, was de ‘Kleine Generaal’ kritisch voor zijn voorgangers.

Duidelijke afspraken

“Toen ik pas bij Zenit was, waren er ook zaken die mij niet zinden. Maar dat zeg je niet in de media, wel tegen de mensen persoonlijk. We hebben tot juni tijd om te bekijken wie de motivatie heeft om het WK te halen. Dat geldt niet alleen voor de technische staf, maar ook voor alles wat er bij hoort”, aldus Advocaat.

De Belgisch bondscoach heeft een duidelijke boodschap voor de bondstop. “Er praat er maar één over voetbal en dat ben ik. De anderen praten over bestuurlijke zaken. Als iedereen zich daaraan houdt, zijn er geen problemen. De laatste drie dagen ging dat goed.”

Verantwoordelijkheid bondscoach

De voorbije dagen was de kritiek van Frank Vercauteren (foto rechts) snoeihard aan het adres van enkele internationals. Advocaat kaatste de bal terug naar zijn voorganger. “Ik vind het een slap verhaal, waar Vercauteren vooral zelf slecht uitkomt. Hij verwijt zijn spelers van alles, maar dan moet je dat toch als coach oplossen.”

“Als ik het niet goed doe, heb ik het zelf gedaan, niet de bond. Hij keek ook naar zichzelf, maar veel te laat. Waarom ik zo scherp ben? Ik vind het erg dat de mensen bij de bond, die ook keihard werken, nu alle stront over zich heen krijgen”, zei Advocaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties