Ierland waande zich te vroeg zegezeker

Nico Wieme
| 4 reacties
Ierland waande zich te vroeg zegezeker
Foto: © SC

Ierland heeft een unieke kans verkeken om wereldkampioen Italië met lege handen naar huis te sturen. Giovanni Trapattoni had zijn landgenoten bijna een nederlaag aangesmeerd, maar in blessuretijd schoot Gilardino de Italianen naar Zuid-Afrika.

Ierland wist zich door de zware 4-1-nederlaag van Bulgarije bij Cyprus wel te verzekeren van een dubbele barragematch die eveneens kans biedt op deelname aan het WK 2010. De wedstrijd tussen de Ieren en de Italianen leek op een 1-1-gelijkspel af te stevenen tot Sean St. Leadger zijn ploeg in de 87ste minuut een 2-1-voorsprong bezorgde. De Ieren dachten al dat ze er waren, maar dat was zonder Alberto Gilardino gerekend. Hij bezorgde de wereldkampioen in extremis nog een gelijkspel.

"Met iets meer ervaring in de ploeg hadden we de wedstrijd uitgespeeld", was het commentaar van Ierlandcoach Giovanni Trapattoni achteraf. "Op zo'n belangrijk moment moeten we gewoon tijd gaan rekken."

"Hoewel we de winst uit handen gaven, ben ik blij met onze tweede plaats. Ons doel is ons te kwalificeren voor het WK en dat is mogelijk via de play-offs", zei Trapattoni.

John O'Shea had echter graag gezien dat de beslissing over rechtstreekse plaatsing pas woensdag was gevallen. "We zijn ontgoocheld door dit gelijkspel. We hebben twee onnodige goals weggegeven. We hebben de kans laten glippen om Italië onder grote druk te zetten", aldus de Man Unitedspeler. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties