Honduras na 28 jaar weer op een WK

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Honduras na 28 jaar weer op een WK

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Honduras is er voor het eerst sinds 1982 weer bij op een WK voetbal. Het land ging de beladen wedstrijd in El Salvador winnen met 0-1 en mag de Verenigde Staten danken voor het gelijkspel tegen Costa Rica.

Carlos Pavon tekende in het Estadio Cuscatlan de enige treffer van de partij aan. Dat gebeurde iets na het uur en op dat moment stond het nog 1-2 in het voordeel van Costa Rica bij hun uitwedstrijd tegen het al gekwalificeerde Verenigde Staten. Toen Jonathan Bornstein diep in blessuretijd de VS nog op gelijke hoogte bracht tegen Costa Rica, barstte het feest los bij de spelers in San Salvador en bij de fans in de Hondurese hoofdstad Tegucigalpa. Costa Rica moet het nu in de barrages opnemen tegen Uruguay.

Pavon revancheerde zich met zijn doelpunt voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Toen speelde het land thuis tegen de Verenigde Staten en trapte hij een strafschop voor 3-3 over het doel. In San Salvador haalde hij zijn gram en werd hij samen met Luton Shelton topschutter van de Concacaf-zone.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties