VIDEO: De straffe stoten van Martin Palermo

Philippe Crols
| 2 reacties
VIDEO: De straffe stoten van Martin Palermo
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Martin Palermo mag momenteel dan wel al 35 jaar oud zijn, maar de Argentijn liet zich dankzij zijn goal tegen Peru wel opmerken. Dat was lang niet de eerste keer dat er beelden met 'El Loco' in de hoofdrol de wereld rondgingen.

In 1999 speelde Argentinië tegen Colombia op de Copa America. Het werd een wedstrijd die Martin Palermo (foto) nog bijzonder lang zal onthouden. De Argentijn slaagde er tijdens die wedstrijd in om drie strafschoppen te missen. Daarmee staat hij tot op vandaag nog steeds in het Guiness Book of World Records.



In 2007 haalde de Argentijn op een positieve manier het nieuws. Palermo maakte toen een doelpunt tegen Independiente. Op zich is dat niet opmerkelijk, ware het niet dat hij raak trof vanaf ruim 50 meter.



Onlangs liet El Loco zich opnieuw opmerken. Op 4 oktober scoorde hij voor Boca Juniors een goal met het hoofd vanop 38.9 meter tegen Velez. Het was tevens zijn 200e goal in de Argentijnse eerste afdeling. 



En afgelopen weekend verwierf Palermo een heldenstatus in zijn thuisland. Zijn buitenspelgoal tegen Peru en de buiklanding van Diego Maradona heeft elke voetballiefhebber meer dan waarschijnlijk al wel gezien. 


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties