Zenden opnieuw aan de slag in Engeland

Kristof Blomme
| 1 reacties
Zenden opnieuw aan de slag in Engeland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Boudewijn Zenden heeft een nieuwe club gevonden. De Nederlandse vleugelspeler gaat aan de slag bij het Engelse Sunderland. De 33-jarige middenvelder was transfervrij nadat zijn aflopende contract bij Marseille niet werd verlengd.

Boudewijn Zenden heeft er lang op moeten wachten, maar nu heeft de 33-jarige Nederlander toch een nieuwe ploeg gevonden. Hij tekent bij Sunderland een contract tot het einde van het huidige seizoen. Bovendien hebben de Black Cats een optie om de overeenkomst met nog een extra jaar te verlengen.  Zaterdag kan hij mogelijk meteen aantreden tegen één van zijn ex-clubs, Liverpool. 

Bolo, zoals zijn bijnaam luidt, begon zijn professionele carrière bij PSV. Daar speelde hij vier seizoenen in het eerste elftal, waarna de Nederlander in 1998 een toptransfer kon versieren naar Barcelona. In 2001 mocht hij nog zelden aantreden bij de Spaanse topclub en dus verkaste Zenden naar Engeland, waar hij achtereenvolgens voor Chelsea, Middlesbrough en Liverpool uitkwam. De afgelopen twee seizoenen lag de speler onder contract bij het Zuid-Franse Marseille, waar zijn aflopende contract niet werd verlengd. 




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties