Hertha verliest opnieuw, toppers winnen wel

Philippe Crols
| 5 reacties

De negende speeldag in de Duitse Bundesliga heeft vooralsnog niet voor veel verrassingen gezorgd. Alle toppers wonnen hun wedstrijden en Hertha BSC verloor voor de achtste maal op rij.

In afwachting van de topper tussen Hamburg en Leverkusen slaagden Schalke en Werder Bremen er alvast in om geen extra terrein te verliezen op beide koplopers. Schalke 04 klom in de eerste helft op voorsprong via een goal van Ivan Rakitic, maar een kwartier voor tijd leek Cacau thuisploeg Stuttgart een gelijkspel te bezorgen. Enkele minuten na de gelijkmaker scoorde Kevin Kuranyi (foto) het winnende doelpunt. Schalke heeft nu een puntje minder dan het leidersduo en een meer dan Werder Bremen.

Werder hield Hoffenheim af in de strijd om plaats vier. Snelle goals van Claudio Pizzaro en Per Mertesacker legden de partij al in de eerste helft in een beslissende plooi.

Ook Bayern München kon zegevieren. Bayern haalde het dankzij een owngoal en een doelpunt van Thomas Muller met 1-2 van Freiburg. De aansluitingstreffer viel pas in blessuretijd.

In de kelder van de klassering gaat het van kwaad naar erger met Hertha BSC. De hoofdstedelingen gingen op bezoek bij Nürnberg, de voorlaatste. Ze werden er getrakteerd op een 3-0-pandoering.

Nog onderaan was een goal van Milivoje Novakovic genoeg voor Köln om Mainz te kloppen.

Eintracht Frankfurt haalde het tenslotte nog met 2-1 van Hannover.