Lindenbergh neemt Scheringa onder vuur

Gert-Jan Weyters
| 2 reacties
Lindenbergh neemt Scheringa onder vuur
Foto: © SC

Nu het rijk van Dirk Scheringa bij AZ gedaan is komen ook de eerste pikante verhalen boven. Ex-speler van AZ Olaf Lindenbergh spaart de figuur Scheringa niet.

Olaf Lindenbergh  spuwt in Voetbal International zijn gal en neemt geen blad voor de mond. "Ik vind dit echt lullig voor AZ en alle gedupeerden, maar met Scheringa heb ik geen medelijden", aldus Lindenbergh die van 1999 tot 2005 actief was in Alkmaar.

Volgens Lindenbergh sprong Scheringa laks om met contractbesprekingen en was hij geen man van zijn woord. "De onderhandelingen waren met de toenmalige financieel directeur Jan Kasper. Ik zou aandelen krijgen met een gegarandeerd rendement en na vijf jaar mijn miljoen gulden tekengeld ontvangen. Dit om spelers lang aan de club te binden. Toen ik na een paar jaar verder uitleg vroeg aan Scheringa wist hij plots van niet meer", aldus Lindenberg.

Andere spelers als Kenneth Perez hadden die afspraak wel op papier staan en kregen geen problemen. Later bleek dat de gegarandeerde aandelen van Lindenberg in waarde gezakt waren. Om een torenhoge schuld te vermijden brak de Zweed zijn contract open en maakte de overstap naar Ajax.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties