Portsmouth gelijk, Burnley verliest

Kevin Vanbuggenhout

De degradatietopper tussen Hull en Portsmouth bleef scoreloos. Burnley leed zijn eerste thuisnederlaag tegen Wigan en Birmingham klopte Sunderland.

Hull City - Portsmouth 0-0

De ploeg van Anthony Vanden Borre speelde in de degradatietopper tegen Hull City 0-0 gelijk. Vanden Borre bleef de hele wedstrijd op de bank. Geen van beide ploegen konden imponeren en het werd dan ook een saaie wedstrijd zonder veel gevaar. Een brilscore was dan ook het enige logische resultaat. Hull heeft ook na deze wedstrijd drie punten meer dan Portsmouth.

Burnley - Wigan Athletic 1-3

Burnley had tot nu toe al zijn thuiswedstrijden gewonnen en dat is toch een opvallende prestatie voor een promovendus. Wigan maakte een einde aan die mooie statistiek. Burnley begon nochtans goed. Blake haalde de achterlijn en zette goed voor, Fletcher gleed de 1-0 binnen. De thuisaanhang was al vroeg in de wedstrijd het delirium nabij. Lang zou die voorsprong echter niet op het bord blijven staan. Doelman Jensen blunderde en Rodallega mocht de 1-1 simpel in het lege doel tikken. Jensen blesseerde zich bij deze fase ook en moest vervangen worden. In het begin van de tweede helft schoot Rodallega via de paal de 1-2 binnen. Een klein kwartier voor tijd tikte Boyce de 1-3 binnen na een hoekschop. Carlisle kopte nog tegen de lat, Burnley verloor voor het eerst in eigen huis. Wigan wipt nu over Burnley in het klassement.

Birmingham City - Sunderland 2-1

Birmingham pakte drie broodnodige punten tegen Sunderland. De vrijstaande Ridgewell werkte een vrije trap van Larsson met de knie in doel: 1-0. Kort na de rust werd het 2-0. Bardsley werd simpel uitgekapt door McFadden die beheerst afwerkte. Sunderland scoord een kleine tien minuten voor tijd tegen. Dann trachtte de kopbal van Turner uit doel te houden, maar slaagde daar niet in en maakte er zelfs nog een own-goal van. Daarna zette Sunderland alles op alles, maar Birmingham hield de verdiende overwinning vast. Birmingham schuift in de stand op richting veertiende plaats, Sunderland blijft zevende.