Man U naar achtste finales, Wolven voorbij Besiktas

Nico Wieme
| 0 reacties
Man U naar achtste finales, Wolven voorbij Besiktas
Foto: © SC

Manchester United heeft zich in de blessuretijd van de match tegen CSKA Moskou nog kunnen plaatsen voor de achtste finales. VfL Wolfsburg vernederde Besiktas en neemt een optie op het tweede ticket.

Manchester United – CSKA Moskou: 3-3

 

Manchester kon mits een zege zekerheid verwerven over kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League. Rond het halfuur vielen er maar liefst drie doelpunten in vijf minuten. Alan Dzagoev opende de score voor de Russen, maar Michael Owen maakte snel gelijk. Toch ging CSKA dankzij een doelpunt van Milos Krasic met een voorsprong de rust in.

 

CSKA Moskou kon quasi onmiddellijk na het startsignaal de score verder uitdiepen langs Vasily Berezutsky. De Russen leken op een simpele zege af te stevenen, maar het venijn zat duidelijk in de staart. Zes minuten voor tijd lukte Paul Scoles de aansluitingstreffer en diep in de blessuretijd maakte Antonio Valencia alsnog gelijk voor Man United.

 

Door deze puntendeling en de nederlaag van Besiktas zijn de troepen van Sir Alex Ferguson al zeker van een plaats bij de laatste zestien. CSKA Moskou blijft nog steeds in de running voor het tweede ticket.

 

 

Besiktas – VfL Wolfsburg: 0-3

 

Voor Besiktas was het de match van de laatste kans tegen VfL Wolfsburg, maar de Turken gaven niet thuis. Nog voor het kwartier sloeg Zvjezdan Misimovic het BJK Inönü Stadion met verstomming.

 

Tot tien minuten voor tijd leken de Turken nog aanspraak te kunnen maken op minstens een punt, maar dan sloeg Wolfsburg nog twee keer keihard toe. Eerst lukte Christian Gentner de dubbele voorsprong en enkele minuten voor affluiten maakte Edin Dzeko de afstraffing voor Besiktas compleet.

 

VfL Wolfsburg neemt dankzij deze zege een serieuze optie op het tweede ticket dat toegang geeft tot de achtste finales van het Kampioenenbal. Besiktas is uitgeschakeld en zal nog alles uit de kast moeten halen, wil het een Europa Leagueticket bemachtigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties