Groep H: Twente en Fenerbahçe slaan kloof

Nico Wieme

FC Twente en Fenerbahçe hebben hun wedstrijd in groep H gewonnen. De Nederlanders versloegen Sheriff Tiraspol, de Turken stuurden Steaua Boekarest puntenloos naar huis.

FC Twente – Sheriff Tiraspol: 2-1

Twente kende een droomstart, want al na zeven minuten tekende Stoch de openingstreffer aan. In de loop van de tweede helft verschalkte Tioté (foto) zijn eigen doelman. Toen de wedstrijd op een gelijkspel leek af te stevenen, scoorde Stoch zijn tweede van de avond, waardoor de Nederlanders de drie punten toch nog thuishielden.

Fenerbahçe – Steaua Boekarest: 3-1

André Santos bracht Fenerbahçe op het kwartier op voorsprong. Zeven minuten voor de pauze bracht Papetanos de bordjes echter weer in evenwicht. In de tweede helft gingen de Turken over de bezoekers uit Boekerast. Bilica en Alex brachten de eindstand op 3-1.

Fenerbahçe blijft leider met negen punten, met in zijn kielzog FC Twente dat zeven eenheden telt. Sheriff Tiraspol zakt naar plaats drie met vier punten en Steaua Boekarest blijft laatste met twee punten.