Al 33 trainerswissels in Brazilië dit seizoen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Al 33 trainerswissels in Brazilië dit seizoen
Foto: © SC

Paulo Autuori is niet langer de hoofdcoach van Grêmio Porto Alegre. Dat betekent meteen een 33ste trainerswissel in de Braziliaanse hoogste klasse. Autuori gaat aan de slag in Qatar.

Paulo Autuori, ooit nog bondscoach van Peru, heeft zijn dienstverband bij de Braziliaanse topklasser Grêmio Porto Alegre opgezegd omdat hij een lucratieve aanbieding had gekregen van Al-Rayyan, een club uit Qatar. Dit betekent dat er al 33 trainerswissels zijn in de Braziliaanse Serie A.

Grêmio kon zich onder Autuori opwerken naar een negende plaats in het klassement. De club ging er wel uit in de halve finale van de Copa Libertadores, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League, tegen de landgenoten van Cruzeiro.

Autuori heeft in Brazilië wel een knappe staat van dienst. In 1995 pakte hij de titel met Botafogo, de Copa Libertadores met Cruzeiro (1997) en FC São Paulo (2005). In Brazilië moeten nog vier speeldagen afgewerkt worden. Slechts vier van de twintig teams kon hun trainer behouden. De andere zestien teams stonden dit seizoen onder leiding van minstens twee trainers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties