Papa Kompany vraagt om begrip voor zoon

Steurbaut Kersten
| 26 reacties
Papa Kompany vraagt om begrip voor zoon
Foto: © SC

Nonchalant, onprofessioneel, dom, idioot. De verwensingen naar het hoofd van Vincent Kompany waren de voorbije week legio nadat hij door bondscoach Dick Advocaat uit de selectie werd gezet. Papa Kompany vraagt om begrip voor zijn zoon.

Kompany meldde zich maandag na de begrafenis van zijn grootmoeder te laat in het hotel. Twee dagen eerder kwam hij al te laat voor een tactische bespreking.

"Mijn zoon is wél serieus met zijn beroep bezig", zegt vader Kompany in de kranten. "Anders was hij op zijn 22e toch geen aanvoerder van Manchester City? Voor diegenen die nu roepen dat Vincent onprofessioneel is, zeg ik dit: dinsdagochtend, nadat hij naar huis is gestuurd, is hij gaan joggen in het bos.”

“Het enige echte probleem voor hem op dit moment is het overlijden van zijn oma. In de namiddag droeg hij nog mee haar kist. Daarom wilde hij 's avonds liever niet aanschuiven aan een tafel waar iedereen zit te lachen en te praten.”


De Keersmaecker steunt Advocaat

Bondsvoorzitter François De Keersmaecker steunt bondscoach Dick Advocaat in zijn beslissing. "Afspraken kom je na, uit respect voor je ploeggenoten. Advocaat beslist of dit gevolgen zal hebben voor zijn carrière bij de Rode Duivels. Ik steun de bondscoach ten volle. Hij zal de juiste beslissing nemen, in het belang van de groep”, zegt hij in GvA. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties