Cercle is triest dat het stadion met Club moet delen

Nico Wieme
| 38 reacties
Cercle is triest dat het stadion met Club moet delen
Foto: © SC

Zowel Club als Cercle Brugge lijken zich erbij neergelegd te hebben dat ze ook in de toekomst een stadion zullen moeten delen. Bij groen-zwart reageren ze ontgoocheld op de beslissing van het stadsbestuur om een stadion voor beide Brugse teams te bouwen.

Club en Cercle Brugge zijn dan toch bereid om de krachten te bundelen in hun zoektocht naar een nieuwe voetbaltempel. De stad Brugge diende vrijdag haar dossier binnen bij minister van Sport Philippe Muyters met het oog op de toekenning van een lening van tien miljoen euro om een WK-speelstadion te bouwen.

 

Door deze beslissing van het Brugse stadsbestuur moeten Club en Cercle hun droom opgeven om in een eigen stadion te spelen. “Wij doen dat met de nodige tristesse, maar we hebben de garantie dat het nieuwe stadion een echt stadsstadion wordt”, beweert Cerclewoordvoerder Pol Vandendriessche aan HNB.

 

“Cercle krijgt een eigen, herkenbare kant en er bestaan ook technieken om het stadion kleiner te doen lijken. Bijvoorbeeld door de bovenste ring niet te belichten”, aldus de CD&V-politicus.

 

Met behulp van verlichting zou het stadion bij thuiswedstrijden van Club blauw en zwart kleuren, bij thuismatchen Cercle groen en zwart. “Zoals dat ook met Bayern en 1860 München in de Allianz Arena gebeurt”, zegt Vandendriessche.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties