Van Damme: "Niet slim genoeg gespeeld"

Nico Wieme
| 10 reacties
Van Damme: "Niet slim genoeg gespeeld"
Foto: © SC

Jelle Van Damme was niet te spreken over de prestatie van Anderlecht tegen Dinamo Zagreb. De linkerflankspeler vindt dat zijn ploegmaats nog veel moeten leren op Europees gebied.

Vooraleer Jelle Van Damme met zijn analyse van de match begon, krabte hij zich eens goed in de haren. “Het wordt moeilijk om ons te plaatsen”, opende de Oost-Vlaming zijn praatje. “Een nederlaag tegen Zagreb is het laatste wat we verwacht hadden. Nu moeten we naar Ajax voor een punt. Ook al zijn zij al geplaatst, dat wordt geen sinecure.”

 

Van Damme ontkende dat paars-wit op een punt gespeculeerd had. “We hebben echt gespeeld om te winnen, maar we hebben niet slim genoeg gespeeld. We hebben het onszelf veel te moeilijk gemaakt. We hadden meer met simpele passen moeten spelen.”

“Iedereen heeft kunnen vaststellen dat het Europese niveau toch nog wel wat anders is dan de eigen Jupiler League. Zagreb was met meer ervaring ook in het voordeel. We hadden meer moeten durven voetballen. Sommigen durfden met moeite de bal vragen, daardoor speelden we met te weinig vertrouwen. Hadden we de bal meer rondgespeeld, dan had Zagreb het veel moeilijker gehad”, analyseerde Van Damme de match.

 

Ajax plaatste zich al voor de 16e finales van de Europa League. Wat voor tegenstander verwacht Van Damme over twee weken? “Hun coach zal misschien een aantal andere spelers een kans geven, maar wees er maar zeker van dat zij zich in de kijker zullen willen spelen. Bovendien spelen zij ook voor hun premie en voor zichzelf. Hoe we het zullen aanpakken in Amsterdam? Dat zien we dan wel”, aldus nog Van Damme. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties