Real en Barça winnen niet zonder moeite

Steurbaut Kersten
| 27 reacties

Barcelona en Real Madrid hebben een foutloos weekend achter de rug, al kwamen de overwinningen er niet zonder slag of stoot. Barça ging pas in het slot over Deportivo heen (3-1), Real Madrid boog een 1-2-achterstand tegen Almeria om in een 4-2-zege.

Real Madrid – Almeria   4-2

Real Madrid kwam het eerst aan de bak en zat na een uur spelen in slechte papieren. Soriano en Uche maakten kort na rust de openingstreffer van Sergio Ramos ongedaan: 1-2.

De Madrilenen schakelden een versnelling hoger en stelden orde op zaken in tien minuten tijd via Gonzalo Higuaín, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo. De Portugees werd met twee gele kaarten nog van het veld gestuurd.

Deportivo – Barcelona   1-3

Barcelona stevende lange tijd af op een gelijkspel in La Coruña. Lionel Messi opende met een schitterend schot in de draai de score voor Barça, maar Adrian zette met een bizar kopbaldoelpunt de bordjes nog voor rust terug gelijk.

In de slotfase trok Barcelona de wedstrijd terug naar zich toe via Lionel Messi en Zlatan Ibrahimovic. De Argentijn kopte een voorzet van Pedro onhoudbaar voorbij Daniel Aranzubia, de Zweede zorgde met een droge knal voor de eindstand.

Barcelona blijft leider met vijf punten voorsprong op Real Madrid, dat nog wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.