Curator Moeskroen: "Niet zomaar de boeken dichtdoen"

Steurbaut Kersten
| 14 reacties
Curator Moeskroen: "Niet zomaar de boeken dichtdoen"
Foto: © SC

Moeskroen besliste vrijdag om vrijwillig in vereffening te gaan. Volgens curator Alain Zenner wil dat echter niet zeggen dat de Henegouwse club meteen ophoudt met bestaan.

Zenner startte afgelopen weekend zijn consultatieronde om Moeskroen door te lichten. Hij zal nog aan tafel zitten met de stad Moeskroen, de intercummunale IEG, de KBVB en de Profliga.

“Jullie kunnen mij beschouwen als een onderhandelaar of bemiddelaar”, vertelde Zennder. “Maar jullie moeten me niet zien als iemand die de boeken komt dicht doen. Het is niet mijn missie om iedereen zijn C4 te geven.”

Rechtszaak Moeskroen

Ondertussen is het derdenverzet van de KBVB in de zaak-Moeskroen behandeld door de rechtbank van eerste aanleg in Brussel.

De procedure om de licentie van Moeskroen in te trekken werd vorige maand stopgezet omdat de club vond dat twee leden van de Beroepskamer van de Licentiecommissie onpartijdig waren. De KBVB ging in beroep tegen die beslissing. De rechter zal zich nu buigen over de zaak en doet over acht dagen een uitspraak.

Pro League

 

En dan is er nog de Pro League. Zij komt donderdag samen om de situatie van Moeskroen te bespreken. De Pro League zal de club mogelijk uitsluiten. Gebeurt dat, dan mag Moeskroen niet meer in eerste klasse spelen. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties