Donk: "Rest seizoen rechtsachter als het moet"

Nico Wieme
| 2 reacties
Donk: "Rest seizoen rechtsachter als het moet"
Foto: © SC

Ryan Donk besliste de partij tussen Lokeren en Club Brugge. De Nederlander speelde opnieuw als rechtsachter en wil dat best een tijdje doen in het belang van de ploeg.

“Dit was een moeilijke match. Gelukkig kon ik de 0-1 maken. Ik scoor niet vaak. Volgens mij is dit pas het tweede doelpunt uit mijn carrière. Bij AZ lukte het ook al eens”, glunderde Ryan Donk.

 

De verdediger was niet blind voor de tekortkomingen van zijn ploeg. “Misschien hadden we het hoofd koel moeten houden. Nu hebben we het onszelf moeilijk gemaakt. Daardoor geraakten we maar niet in ons spel.”

 

Over de rode kaart van Ibrahima Gueye wou Donk zich niet uitspreken. “Hij zet het duel met het rechterbeen in en glijdt dan uit. Er was wel contact met Nabil Dirar. Is dit dan een terechte rode kaart?” kaatste de Clubspeler de bal terug.

 

Voor de tweede wedstrijd op rij speelde Donk rechtsachter. Ziet hij het zitten om daar de rest van het seizoen te spelen? “Die positie blijft wennen voor mij. Ik denk wel dat ik het redelijk gedaan heb. Ik beslis er niet over hoe lang ik als rechtsachter zal spelen. Als het moet, doe ik het wel. De coach heeft mij nog geen signaal gegeven dat het voor de rest van het seizoen is.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties