Groep A: Bay Bay Juventus

Steurbaut Kersten
| 29 reacties

Je mag Duitsers nooit afschrijven. Bayern München heeft het cliché nog wat kracht bijgezet met een knappe 1-4-overwinning op Juventus Turijn. De Duitsers kwalificeren zich voor de achtste finales, de Oude Dame wordt verwezen naar de Europa League.

Juventus – Bayern München   1-4

Bayern München stond in het Stadio Olimpico in Turijn voor een loodzware opdracht. De jongens van Louis Van Gaal moesten winnen om de kwalificatie voor de achtste finales af te dwingen. Het was al zes jaar geleden dat Juventus een Europese thuiswedstrijd verloor.

Na twintig minuten kreeg de kans op een stunt al een serieuze knauw. David Trezeguet bracht de thuisploeg met een knappe treffer op voorsprong. Bayern München sloeg echter keihard terug en ging als een pletwals over Juventus heen. Het was een wonder dat het bij de rust slechts 1-1 stond. Doelman Hans Jörg Butt verschalkte zijn collega Gianluigi Buffon van op de stip. Ivica Olic en Mario Gomez wrongen de grootste kansen de nek om.

Een indrukwekkend Bayern ging in de tweede helft op zijn elan door en de spelers van Juventus acteerden, op een kleine heropleving na, als een bende oude vrouwtjes. Daniel Van Buyten lag mee aan de basis van de overwinning. Onze landgenoot kopte twee keer op Buffon, Olic en Gomez tikten de rebounds tegen de netten. Anatoli Tymoschuk legde met een schitterend doelpunt de 1-4-eindcijfers vast.

Maccabi Haifa – Bordeaux   0-1

Bordeaux sluit de poulefase van de Champions League af zonder nederlaag. Jussié bezorgde de Franse landskampioen met een vroeg doelpunt de drie punten in Haifa. Bordeaux eindigt na een schitterend parcours met 16 op 18. De Israëliërs beëindigen hun Europees avontuur met nul punten.